Дебютантка изпрати Румъния в Световната група



20-04-2015 09:50 | Любомир Тодоров

Дебютантката в отбора на Румъния за "Фед къп" Андреа Миту донесе важната втора победа в плейофа за влизане в Световна група една срещу Канада в Монреал.

Игралата на редица турнири у нас Миту, която е №104 в ранглистата, спечели срещу седмата в класацията Южени Бушар след 4:6, 6:4, 6:1, мощно подкрепяна от свои сънародници по трибуните. Тя се появи на мястото на контузената първа ракета Ирина-Камелия Бегу.

Точка на спора сложи героинята Александра Дюлгеру, която в първия ден също победи Бушар. Тенисистката от Букурещ, която спечели турнира "Алианц къп" в София през 2009 г. се наложи над 18-годишната Франсоаз Абанда с 3:6, 7:5, 6:1. Дюлгеру губеше със сет и 2:4, но намери сили и умения, за да направи обрат и да донесе третата победа на Румъния, която ще дебютира в Световната група догодина. Припоомняме, че северните ни съседи бяха без №3 в света Симона Халеп, а миналата година техният отбор беше заедно с България в първа група на зона Европа-Африка и игра в Будапеща.

"В първия сет не успях  да намеря ритъма си. След това си казах, че трябва да се боря за всяка точка, след като нямам какво да губя. Просто исках да накарам сънародниците ми да се гордеят", призна 69-ата в света Дюлгеру след успеха.

Отборът на Италия пречупи Съединените щати с 3-2 в Бриндизи. Световната номер едно Серина Уилямс записа две победи - над Камила Джорджи и над Сара Ерани, за да стигне до баланс от 20 успеха във "Фед къп" на сингъл и нито една загуба. Изходът на двубоя обаче се реши в петия мач на двойки. В него Ерани и Флавия Пенета не дадоха никакъв шанс на Уилямс и Алисън Риск и спечелиха с 6:0, 6:3.



В Световна група едно през 2016 г. ще се състезават отборите финалисти от тази Чехия и Русия, Франция, Германия и класиралите се от плейофите състави на Италия, Холандия, Румъния и Швейцария.

В Световна група две ще участват спечелилите в плейофите Беларус, Сърбия, Словакия и Испания, както и отпадналите от битката за група едно тимове на Австралия, Канада, Полша и Съединените щати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини