Григор Димитров се прибира в България



20-04-2015 11:02 | Любомир Тодоров

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров се прибира за първи път тази година в родината си. Той трябва да пристигне във вторник в България.

Спортист номер едно на страната за 2014 г. ще бъде за няколко дни в Хасково, съобщи източник на Tennis24.bg.

Димитров не се е прибирал в родния си град от миналата година. Както е известно той живее в Лос Анджелис, а в сайта на АТР като постоянен адрес е посочен Монте Карло.

Той използва паузата между турнира в Монако, където достигна до четвъртфиналите, и следващото му участие, което ще бъде в Истанбул, на състезанието на червени кортове и от категория "АТР 250".

Григор, който е №11 в световната ранглиста и тази седмица, ще използва време освен за срещи с роднини и приятели и за тренировки и аклиматизация.

Първата му среща в турнира в града на Босфора ще бъде следващата сряда или четвъртък (29 или 30 април). Той е поставен под  №2 в схемата и ще почива в първия кръг, както и водачът Роджър Федерер и третият и четвъртият в схемата Пабло Куевас и Сантяго Хиралдо.

Димитров ще замине за Турция още в събота, за да изпробва кортовете на комплекса "Коза Уърлд ъф Спортс". Организаторите се похвалиха, че централният корт с трибуни за над 7500 зрители е готов. Както е известно директор на турнира в Истанбул е председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, който празнува днес рождения си ден.

 

Tennis24.bg ще има свой пратеник на турнира в Турция, така че ще можете да получавате бърза, достоверна и качествена информация и снимки от Станко Димов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини