Ана Иванович отпадна на старта в Щутгарт



21-04-2015 21:34 | Любомир Тодоров

Петата поставена Ана Иванович претърпя загуба още в първия кръг на тенис турнира на клей в зала в Щутгарт, който е от категория "премиер".

Сръбкинята, която игра на финала срещу Шарапова миналата година, отстъпи на Каролин Гарсия от Франция с 6:7(6), 4:6 за малко повече от един час и половина игра.

В първата част двете си размениха по два пробива. В 12-ия гейм Иванович спаси сетбол на съперничката, преди да вкара частта в тайбрек. В него всичко вървеше по план за 27-годишната Ана. Тя стигна до три точки за спечелване на сета при 6:3. Но настъпи необяснимо разконцентриране от страна на бившата номер едно. Тя загуби следващите пет разигравания, а с това и частта.

Втората започна с пробив на нула в актива на Гарсия, но Иванович го върна веднага. Тенисистката от Лион моментално постигна нов брейк, който се оказа решаващ. При 5:4 21-годишната французойка сервираше за място във втория кръг. Каролин поведе с 40:15 и реализира първия си мачбол.

Осмата в схемата Карла Суарес Наваро продължава напред след труден успех. Испанката се наложи с 6:2, 6:7(5), 6:4 над Евгения Родина от Русия. Финалистката от Маями Суарес Наваро водеше със сет и 4:2, когато 92-ата в света Родина влезе в ритъм. Тя върна пробива, а после спечели и сета в тайбрек.В третия испанката успя да надделее.

Нейната сънародничка и партньорка на двойки Гарбине Мугуруса също спечели. Тя се наложи с 6:1, 6:4 над Барбора Стрицова от Чехия. Следващата съперничка на родената в Каракас тенисистка е втората поставена Симона Халеп. Мугуруса спечели последните два мача срещу румънката - на турнира в Ухан и за "Фед къп".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини