Кербер нанесе първа загуба на Шарапова в Щутгарт



24-04-2015 07:13 | Любомир Тодоров

Германката Анжелик Кербер запис най-голямата си победа в кариерата като се наложи над втората в света и водачка на схемата в Щутгарт Мария Шарапова след обрат с 2:6, 7:5, 6:1. Това бе първо поражение за рускинята на турнира, чиито последни три издания спечели и имаше 13 поредни успеха.

Шарапова започна добре мача и сравнително лесно взе първия сет. Приятелката на Григор Димитров беше на няколко точки от спечелването на срещата, когато поведе с 5:4 във втората част. Кербер не трепна и взе подаването си, след което направи решителния пробив, за 6:5 и скоро след това изравни сетовете.

В третата част левичарката от Бремен беше господарката на корта. Тя връщаше всяка топка, нижеше уинъри и принуждаваше Маша да греши често. След 27 минути Анжелик вдигна триумфално ръце.

Кербер завърши двубоя с 44 печеливши удари и 40 непредизвикани грешки. И Шарапова е с положителен баланс: 22 уинъра при 20 допуснати грешки.

"И двете играхме много добре и показахме тенис на най-високо ниво. Обстановката беше страхотна, зрителите ни подкрепяха през цялото време. Бях малко уморена във втория сет, но когато чух феновете да ме окуражават мощно, започнах да се боря докрай за всяка точка. Невероятно беше да усещаш подкрепата на всички тези хора у дома", заяви щастливата германка.

 

Преди този мач най-големият успех на Кербер беше победа пак над Шарапова, но когато беше №3 в света. В следващия кръг Анжелик ще играе отново с рускиня - левичарката Екатерина Макарова, която е №6 в схемата.

Загубата на Маша означава, че тя ще бъде изместена в понеделник от втората позиция в световната ранглиста от Симона Халеп, независимо от изхода на днешния двубой в Щутгарт на румънката със Сара Ерани от Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини