Кербер продължава без грешка на клей



25-04-2015 08:12 | Любомир Тодоров

Германката Анжелик Кербер продължава перфектния си сезон на клей. Левичарката от Бремен победи с 6:3, 6:2 друга тенисистка, играеща с лява ръка - Екатерина Макарова, за да се класира на полуфиналите на турнира в Щутгарт.

Така 14-ата в света Кербер записа девети пореден успех на клей. Германката от полски произход спечели титлата в Чарлстън, взе победа за "Фед къп" в Сочи и сега има вече три победи.

Рускинята Макарова започна мощно мача и поведе с 3:0. Но не получи шансове за нещо повече. Анжелик, която отстрани шампионката Шарапова в предишния кръг, спечели 12 от следващите 14 гейма и триумфира.

"В първите три гейма бях доста бавна, а тя играеше много добре. Но след това намерих моя ритъм. Започнах да играя агресивно, както бях планирала, и се получи. Щастлива съм, че спечелих в два сета и за един час", призна Кербер.

Съперничка на германката ще бъде изненадата Мадисън Бренгъл от Съединените щати. Тя отстрани след обрат французойката Каролин Гарсия с 3:6, 6:3, 6:3. За 43-ата в световната ранглиста Бренгъл това е първото достигане до тази фаза на турнир от такава категория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини