Жребият за Истанбул е факт!



25-04-2015 15:17 | Станко Димов

Жребият за основната схема на турнира в Истанбул е факт! Григор Димитров, както се очакваше, е поставен под №2 и ще стартира надпреварата директно от втори кръг (осминафинал), където ще премери сили с Андрей Голубьов (Казахстан) или Николаз Басилашвили (Грузия).

Победа ще класира Григор Димитров на четвъртфиналите, където ще играе с някой измежду Андреас Хайдер-Маурер (Австрия, №5), Иван Додиг (Хърватия), Душан Лайович (Сърбия) или квалификант.

На полуфиналите пък Гришо може да срещне някои от опитните играчи в тура като Михаил Южни (Русия, №7), Пабло Куевас (Уругвай, №3), Томас Белучи (Бразилия) и др.

В другата част на схемата е водачът Роджър Федерер. Швейцарецът също започва директно от втори кръг, където му предстои двубой с най-добрия турски тенисист Марсел Илхан или левичарят от Финландия Ярко Ниеминен.

Любопитен е фактът, че Федерер и Илхан ще „премерят сили” в атрактивен демо мач в хотел „4 сезона” в Истанбул в неделя, където ще бъде и официалната пресконференция на швейцареца.

Двубой между Федерер и Григор Димитров е възможен единствено на финал. Участието на двамата в Istanbul Open ще започне не преди сряда.

Припомняме, че Tennis24.bg, с любезното съдействие на „Запрянов травел”, ще има свой пратеник на турнира в Истанбул.


Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини