Григор Димитров стартира срещу Андрей Голубьов



27-04-2015 13:22 | Любомир Тодоров

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Андрей Голубьов ще е първият съперник на Григор Димитров в Истанбул. Това стана ясно, след като представящият Казахстан тенисист победи категорично с 6:1, 6:3 грузинеца Николоз Басилашвили в двубой от първия кръг на турнира в комплекса "Коза Уърлд ъф Спортс".

Голубьов, който е роден в руския град Волжски преди 27 години, загуби първия гейм в срещата, но след това спечели седем поред до 1:1 във втората част. В нея 117-ият в световната ранглиста Андрей направи пробив за 3:1, който затвърди с лекота. До края на двубоя той удържа преднината си.

Като цяло националът на Казахстан показа непостоянство в разиграванията и началния удар. Той направи 4 аса и спечели 72 процента от точките при разигран първи сервис. Но вторият му начален удар беше доста бавен и Басилашвили стигна до общо 5 точки за пробив, до една отразени от Голубьов.

Срещата на втория поставен Димитров с този съперник ще бъде почти сигурно в четвъртък. В сряда ще бъдат насрочени осминафиналите в горната половина на схемата, където е водачът Роджър Федерер.

Григор е играл два пъти с Голубьов, но още като тийнейджър. През 2008 г. в квалификациите за турнира в Барселона етническият руснак печели с 6:4, 6:0. През 2011 г. в първия кръг на Откритото първенство на Австралия Димитров победи с 6:1, 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини