Сара Маздрашка и Станислав Митров спечелиха „Амбинор Къп“ до 16 години



27-04-2015 00:57 | Любомир Тодоров

Първият тенис турнир „Амбинор Къп“ за състезатели до 16 години е вече история. Амбицията на д-р Петър Велев да положи началото на нова надпревара – само за юноши и девойки, е осъществена. Неговата фирма „Екофарм“ стана спонсор на състезанието, в което участваха 95 млади тенисисти от цялата страна. Нощувките и храната, както и купите и многобройните подаръци бяха осигурени от „Екофарм“, а домакините от ТК „Левски“ в лицето на Димитър Войнов и Явор Цаков създадоха отлична организация и чудесна атмосфера.

Без съмнение авторитетът на този младежки турнир тепърва ще расте, защото се нарежда до другите три от веригата „Амбинор Къп“ – за професионалисти, за медици и за ВИП участници.

В продължение на пет дни тийнейджърите буквално се сражаваха на кортовете със завидна спортна непримиримост за всяка точка, за всеки гейм.

До финала на сингъл при момичетата стигнаха Алина Каражова и Сара Маздрашка. Алина поведе в двубоя, играеше със самочувствие на лидер, но допусна няколко поредни непредизвикани грешки и инициативата премина у Сара. Тъкмо крайната развръзка започна да става все по-непредсказуема, когато Алина получи контузия и въпреки намесата на лекарите, съдията Глория Стоянова бе принудена да прекрати мача.
 
В този турнир Сара Маздрашка спечели още едно първо място – в състезанията по двойки заедно с Елена Тренчева.

След награждаването специално за „Животът днес“ Сара изрази най-искреното си съжаление за случилото се с Алина, но оценява турнира като много успешен за нея – тръгва си с две първи места и очарована от отличната му организация. 

Двойната шампионката е родена в Бяла Слатина, от осемгодишна започва да третира тенис, но след като се премества да живее в София, неин треньор става майка й. Ако развитието на Сара продължава с тези темпове, скоро името й ще заблести и сред жените – това не е прибързано заключение, защото една бърза справка в интернет показва прогреса й  в различните възрастови групи, където има поредица победи на корта и престижни класации.
Същите оптимистични очаквания са свързани и с бъдещето на Алина Каражова от тенис клуб „15-40“.

Спортна злоба на корта демонстрираха и двамата финалисти в сингъла при момчетата, като варненецът Станислав Митров пребори по-младия си съперник Никола Тупаров. По-важното е, че и двете момчета играха наистина мъжки, показаха много добри технически изпълнения, а мачът, особено през първата му част, беше на задоволително професионално равнище, което е забележително за тяхната възраст. Съдия на мача им бе Тотка Казакова, а главен съдия на турнира - Милена Коцева.
 
Станислав Митров тренира вече шеста година, към тениса го насочил баща му. Първият му треньор във Варна е Кристин Грозданов, а сега негов учител е националът Тихомир Грозданов. С една дума всичко дължи на двамата братя, много известни имена в тенис средите.

Впечатленията на Станислав от турнира са отлични, а на въпроса ми чувал ли е нещо за въздействието на препарата амбинор отговори: „След състезания го взимам най-редовно, ето, преди дни победих на турнира в Пазарджик, но след това бях много уморен, а и получих болки в ръката. Благодарение на амбинор бързо се възстанових, за да участвам в този турнир, и както виждате, дори го спечелих...“.
 
Накрая нека да споменем и победителите в битките по двойки при момчетата. Това са Йоан Георгиев и Ивайло Кермедчиев, които успяха да заемат първото място след трудна, но сладка победа с 62:61 над Вениамин Нив и Юри Хачатрян.

Купите на победителите връчи д-р Петър Велев, който приветства младите състезатели и покани всички, които догодина няма още да са навършили 16 години, отново да премерят сили в този атрактивен турнир. Спонсорите от „Екофарм“ бяха се погрижили шампионите да бъдат изненадани не само с цял плик различни спортни аксесоари и подаръци, не само с чудесни маркови тенис сакове, но и с по един голям комплект ампули „Амбинор“, който винаги ще им е от полза, защото е напълно безвреден, а ефектът – стопроцентов.

Румен Леонидов, в. Животът днес"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини