В Дубай ще строят тенис корт под водата



29-04-2015 16:50 | Станко Димов

Полски архитект обяви проектът си за подводен тенис център край бреговете на Дубай и в момента търси финансиране от местни инвеститори, за да превърне идеята си в реалност.

Кжиштоф Котала, който е с магистърска степен по архитектура от Политехническия унивеситет в Краков и е създал фирмата 8+8 Concept Studio във Варшава, е завършил първоначалния дизайн, но призна, че още не е намерил потенциални инвеститори за пускане на плана в ход. „Няма нито един инвеститор засега, но бих искал да се появят, защото мисля, че това е добра идея“, каза той за Arabian Business.

„Ще бъде нещо оригинално. Трябва да бъде построено на място с традиции в тениса. Дубай е перфектен за тази цел“, добави Котала, имайки предвид турнира Dubai Duty Free Tennis Championships, който се провежда в емирството от 1993 г. насам.

Полякът обясни, че идеята е с голям търговски потенциал и ще комбинира най-доброто от „технологиите, екологията и спорта“.

През последните години в Дубай се обявяват огромен брой подводни проекти. Този месец фирмата, която строи изкуствените острови „Сърцето на Европа“,  част от архипелага „Светът“, разкри повече подробности за подводните вили, които планира да изгради.

Kleindienst Group заяви, че планира строежа на 42 „Плаващи морски кончета“, които ще са нещо средно между вила и лодка, а единият им етаж ще е под водата.

„Плаващите морски кончета“, проектирани и изработени в Дубай, ще бъдат разположени срещу главния остров на Европа, който пък ще е само на кратко пътуване с лодка от брега на Дубай. Всяко отделно „морско конче“ ще бъде на три нива, едно под водата, едно на морското равнище и горна палуба, според компанията Kleindienst.

Главната спалня и банята ще бъдат изцяло потопени под вода и ще предлагат изглед към заобикалящия ги коралов риф и морските твари. Етажът на морското равнище ще има прозорци от пода до тавана, необезпокояван изглед към морето, напълно оборудвана кухня с трапезария, всекидневна и тераса за слънчеви бани.

Горното ниво, според фирмата, ще е идеалното място за вечеря под звездите и релаксация и ще разполага с външен душ, непретенциозно легло, мини бар, кухненски бокс и джакузи със стъклено дъно.

Вилите с площ от 160 кв. м. ще струват около 1,36 милиона долара (1,25 млн. евро), съобщиха местните медии.

Подробности по темата може да намерите тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини