Сантяго Хиралдо спечели първия трисетов мач в Истанбул



29-04-2015 19:39 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Поставеният под №4 в основната схема Сантяго Хиралдо се класира за четвъртфиналите на турнира Istanbul Open. Това стана факт, след като колумбиецът се наложи с 6:4, 1:6, 6:3 над Андрей Рубльов.

Двамата изиграха първия трисетов двубой от началото на дебютното издание на турнира в турския мегаполис. Следващият съперник на Хиралдо ще бъде аржентинецът Диего Шварцман, който в първите си два двубоя има загубени общо 5 гейма.

Двубоят започна с два разменени пробива, а в петия гейм Хиралдо отново се справи с подаването на съперника и поведе с 3:2. До края на сета колумбиецът не допусна изненади при свой начален удар и след 40 минути игра поведе в резултата с 6:4.

17-годишният Рубльов въобще не се притесни от загубения първи сет и във втория наложи контрол от първата точка. Руснакът успя да дръпне с 5:0, след което Хиралдо се разписа, колкото да избегне „геврек”. В крайна сметка – 6:1 за тийнейджъра, което прати двубоя в решителен трети сет.

В него двамата взимаха подаванията си до шестия гейм, когато Хиралдо успя да пробие, завършвайки атрактивно от форхенд. Това се оказа напълно достатъчно на 27-годишния латиноамериканец, за да приключи двубоя в своя полза и да си подпечата мястото на четвъртфинал. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ХИРАЛДО – РУБЛЬОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини