Федерер с едночасова лекция в Истанбул



29-04-2015 21:03 | Любомир Тодоров

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Водачът в схемата на турнира Istanbul Open Роджър Федерер започна с рутинна победа участието си в Турция. В среща между 33-годишни тенисисти швейцарецът се наложи над левичаря от Финландия Ярко Ниеминен с 6:2, 7:5 след точно един час игра на централния корт на комплекса "Коза Уърлд ъф Спортс".

Двубоят се игра пред над 6000 зрители, от които повече от 200 бяха българи. Времето беше хладно с температура около 16 градуса. Хората продължиха да влизат на централния корт до края на първата част.

Федерер реши да не губи време и проби в откриващия гейм. След това постигна и втори брейк за 4:1 след отлично стоп воле. При 5:2 швейцарецът сервираше за спечелването на сета и го направи с гейм на нула. Частта продължи само 21 минути.

Във втория сет Ниеминен подобри началния си удар и поизравни играта. В седмия гейм Роджър на два пъти стигна до точка за пробив, но този път не успя и финландецът спечели подаването си, за да поведе с 4:3. При 4:5 Маестрото трябваше да подава за оставане в частта. Той се справи, а в следващия гейм Федерер проби, след като опитът за минаващ удар на финландеца не сполучи. Рекордьорът по титли от Големия шлем спечели срещата със сервис гейм на нула.

Така швейцарецът записа 15-а победа срещу Ниеминен от също толкова изиграни срещи. Той наниза 9 аса и спечели впечатляващите 93 процента от точките при разигран първи сервис. Това обяснява и защо съперникът му не успя да стигне изобщо до точка за пробив.

 

Победата беше под номер 200 за швейцареца на червени кортове. Той е седмият действащ тенисист с подобно постижение. Водач тук очаквано е Рафаел Надал с 329 успеха на клей.

 

На четвъртфиналите Федерер се изправя срещу испанеца Даниел Химено-Травер, който отстрани №6 Михаил Кукушкин от Казахстан с 6:3, 6:3.


ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ФЕДЕРЕР - НИЕМИНЕН


ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА ФЕДЕРЕР В СРЯДА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини