Обещаващо начало (+ СНИМКИ И ВИДЕО)



30-04-2015 18:45 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Григор Димитров
започна с победа участието си в турнира Istanbul Open. В среща от втори кръг, българинът се наложи с 2:0 сета над Андрей Голубьов (Казахстан, №117), в отделните части 6:3, 6:2 след 65 минути игра.

Двубоят се проведе на централния корт „Гаранти Коза Арена”, като на трибуните присъстваха приблизително 2 000 души, повечето от които български граждани. Сред зрителите бе и министърът на спорта Красен Кралев.

Димитров започна силно двубоя и от първата точка взе превес над съперника си. Още в първия сервис-гейм на Голубьов Гришо стигна до две точки за пробив, но роденият в Русия състезател успя да се справи. В четвъртия гейм обаче нищо не бе в състояние да помогне на Голубьов и пробивът стана факт.

До края на сета Гришо продължи да сервира брилянтно и не даде надежди на съперника си, че ще може да стигне до нещо повече от почетна загуба. Така след точно 35 минути българинът поведе в резултата с 6:3.

Вторият сет също започна по отличен начин за втория в схемата Димитров. Българинът успя да пробие още на старта, а малко след това имаше и точки за втори пробив и преднина 4:1. Голубьов все пак успя да спаси въпросния гейм, но за нещо повече в дншния мач представителят на Казахстан нямаше сили.

Благодарение на успеха Димитров се класира за четвъртфинал в турнира, където ще се изправи срещу победителя от мача Иван Додиг (Хърватия) – Душан Лайович (Сърбия).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

ВИДЕО ОТ ИЗЛИЗАНЕТО НА КОРТА НА ДИМИТРОВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини