Шварцман загуби първите 8 гейма, но достигна до полуфинал



01-05-2015 14:07 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Диего Шварцман е първият полуфиналист на турнира на клей в Истанбул. Поставеният под №8 в основната схема осъществи впечатляващ обрат в двубоя срещу Сантяго Хиралдо и се наложи с 0:6, 6:2, 6:2. Аржентинецът загуби първите 8 гейма в мача (0:6, 0:2), но успя да намери ритъма си и до края на срещата спечели 12 от последните 16 гейма, с което си гарантира място в Топ 4 на турнира.

Поставеният под №4 Сантяго Хиралдо започнма ударно двубоя и спечели първите 8 гейма, което му донесе преднина 6:0, 2:0. Първият сет продължи точно 21 минути, за които Шварцман спечели едва 7 от общо изиграни 31 точки. Аржентинецът по никакъв начин не успяваше да се противопостави на по-опитния си опонент, допускаше доста грешки и това оказа влияние за катастрофалния резултат.

Серията на Хиралдо продължи и през втория сет, в който той започна с ранен пробив и преднина 2:0. Едва в деветия гейм, след 36 минути престой на корта, Шварцман успя да спечели гейм,  с което си заслужи овациите на публиката.

22-годишният аржентинец обаче не само успя да върне пробива и да изравни за 2:2, но с последвал гейм на 0 за първи път от началото на мача излезе напред в резултата – 3:2. Завръщането в мача подейства ползотворно на Шварцман, който до края на сета не загуби гейм – 0:6, 6:2.

Решаващият трети сет започна с четири последователни пробива. Краят на серията брейкове сложи Шварцман, който в петия гейм измъкна подаването си от 0:40 и поведе с 3:2. В последствие най-ниският състезател в Топ 100 увеличи преднината си на 5:2, а след нов пробив и 6:2 си гарантира място на полуфинал.

В спор за място на финал Шварцман ще се изправи срещу победителя от двубоя между Роджър Федерер и Даниел Химено-Травер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини