ВИДЕО: Томаш Бердих сложи край на ерата "Федерер"



30-06-2010 17:32 | Николай Драгиев

Поставеният под номер 12 Томаш Бердих сложи край на мечтата на Роджър Федерер да спечели за седми път Уимбълдън поне засега. Чехът се разправи със световния номер 2 с 6:4, 3:6, 6:1, 6:4 и сложи край на тотална доминация на Федерер на тревата в Лондон.

 

От своя страна Федерер очевидно се намира в дълбока криза (за своите стандарти), тъй като за втори пореден турнир от Шлема спира на четвъртфинал. На "Ролан Гарос" той бе спрян от Робин Сьодерлинг. Преди това швейцарецът постигна изумителните 23 поредни полуфинали в Шлема.

 

Съперник на Бердих, който за втори пореден турнир от Шлема ще играе полуфинал, ще е Новак Джокович.

 

 

Последната загуба на Федерер преди финал в Уимбълдън бе през далечната 2001 г., когато той загуби от Тим Хенман. След това той записа 6 титли и 1 загубен финал. Освен всичко днешната загуба означава, че той няма да може да си върне първото място в ранглистата до края на годината.

 

"Изключително трудно е да опиша как се чувствам. Да играеш на такъв корт, срещу невероятен играч като Федерер. Последният гейм от мача беше най-трудният в кариерата ми. Представих си цялата ми кариера за секунди. За втори път съм на полуфинал в Шлема, това е невероятно постижение. Гладен съм за такива успехи, така че ще видим какво ще се случи. Ще се подготвя за Джокович на 100%," закани се Бердих след мача.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини