Емоционалният Федерер пак плаче, играл с травма



30-06-2010 19:47 | Николай Драгиев

Шесткратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер се оправда с травма за загубата си от Томаш Бердих в четвъртфиналите на Уимбълдън.

 

"Недоволен съм от начина ми на игра. Имах проблеми с гърба и крака, което не ми позволи да играя по начина, по който мога. Много съм разочарован, но сега ще гледам да си почина," обясни Федерер със сълзи в очите. Той за първи път от 2001 г. няма да играе финал в Лондон.

 

"Когато те боли, не се чувстваш добре на корта и не може да се концентрираш във всяка една точка. Просто се налага да мислиш за болката."

 

"При тези обстоятелства мисля, че изиграх добър мач. Чувствах се зле в последните ми няколко мача. Не е здравословно да се играе при тези условия.

 

"Проблемите с крака ми се появиха във финала в Хале и се появиха в първия ми мач тук с Файа. Гърбът пък ме наболява в последните няколко дни. Нормално беше да загубя по този начин.

 

"Томаш е много стабилен в изявите си последната година и това му помогна. От своя страна аз не успявах да се защитя достатъчно добре и станах лесна жертва за него.

 

От своя страна Бердих стана първият чех от 20 години, който стига тази фаза на Уимбълдън. Преди него това стори легендарният Иван Лендъл, който е двукратен финалист.

 

На Уимбълдън пък Федерер има рекорд от 55 победи и 6 загуби.

 

"Нямам търпение да играя в Париж и Лондон догодина. Четвъртфинали не са лош резултат. Аз обаче не съм свикнал да губя в тях. Знаете, че в последните 6 години това не се бе случвало," закани се Роджър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини