Мечтаният финал не се случи (+ СНИМКИ)



02-05-2015 19:21 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Мечтаният финал на турнира в Истанбул между Григор Димитров и Роджър Федерер няма да се случи. Най-добрият български тенисист приключи участието си на полуфинал, след като отстъпи с 2:6, 4:6 пред Пабло Куевас след 77 минути игра на Централния корт „Гаранти Коза Арена”. И днес Димитров получи невероятна подкрепа от трибуните, където места бяха заели над 2 500 българи, но за жалост това се оказа недостатъчно за нашето момче.

Григор Димитров започна изключително колебливо двубоя и през първия сет не успя нито веднъж да спечели подаването си. Българинът игра предимно отбранително и зад основната линия, с което стана лесна мишена на агресивния Куевас.

През втората част Димитров подобри играта си и след точно 40 минути игра успя за първи път да спечели сервис-гейм. Григор обаче продължи да бъде нервен и в шестия гейм, при 2:3 и 15:40, счупи зрелищно ракетата си, за което получи наказание от главния съдия и съответно загуби точката и гейма.

До края на мача Гришо така и не успя да върне пробива и напуска централния корт победен.

Григор Димитров приключва участието си в Истанбул с 90 точки за ранглистата. Това е втори полуфинал за българина от началото на сезона (след Бризбейн). През следващата седмица Димитров ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, където започва с Доналд Йънг (САЩ).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Очаквайте най-интересното от турнира в Мадрид от нашия кореспондент в испанската столица Златка Замова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини