Пиронкова с летящ старт в Мадрид



03-05-2015 14:41 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Цветана Пиронкова тръгна с летящ старт на смесения турнир на червени кортове Мутуа Мастърс Мадрид (4,185 милиона евро) с победа 6:1, 6:1 над Камила Джорджи. Русолявата италианка (35-a в ранглистата на WТА) връщаше добре с агресивни удари от дъното на корта, но направи доста грешки.

27-годишната пловдивчанка игра спокойно и стабилно (въпреки превръзка на дясното коляно) и взе мача за по-малко от час. Около 30 българи дойдоха да подкрепят 54-ата в света в ранния й мач на корт 6 в красивия тенис-комплекс „Каха Махика”, в очакване да тренира и Григор Димитров.

Цвети раздаде куп автографи и позира за снимки с феновете си, сред които и група испанчета -ловци на автографи, които научили името й от авторката на материала и крещяха „Свети, Свети!!!”
 
Следващата съперничка на Пиронкова е 28-годишната Луцие Шафаржова (13 в схемата), победила с 6:4, 6:2 американка Алисън Риск. 177-сантиметровата левичарка от Чехия е 13-а в света, има 6 титли и полуфинал на последния „Уимбълдън”. 

Победителката от мача отива евентуално на миналогодишната финалистка Симона Халеп (Румъния) и четвъртфинал с шампионката Мария Шарапова (Русия, 3-а в света). Маша победи с 6:2, 6:3 25-годишната швейцарка Тимеа Басинзички.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини