Пиронкова: С Григор не сме супер близки, рядко сме заедно по турнири



03-05-2015 15:22 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна ударно участието си на силния турнир на клей в Мадрид. В среща от първи кръг пловдивчанката се наложи с 6:1, 6:1 над Камила Джорджи. Малко след двубоя Цвети отдели специално време за Tennis24.bg и любезно отговори на въпросите на нашия кореспондент в Мадрид Златка Замова.


- Цвети, поздравления за победата над Джорджи, направо влизаш с летящ старт тази година в турнира!! Италианката бе доста агресивна, но ти я надигра тотално...Как се чувстваш, как видя мача отвътре?
- Играх доста стабилно, чувствах се добре на корта, въпреки че имам малки проблеми с десния крак.

- Каква контузия имаш на коляното, болки чувстваш ли?
- Възпаление на сухожилието, определено е неприятно, когато нещо ти отнема акъла от задачите, но сме професионалисти и трябва да преодоляваме болките. Свикнала съм с такива неразположения, няма нищо страшно. За щастие, на турнира имаме добри физиотерапевти, които ми помагат с това.

- Видях те спокойна, ударите ти споряха, идваш в добра кондиция...
- Да, и на турнира в Прага играх добре, въпреки че загубих във втори кръг, съперничката ми после спечели турнира. За мен бе хубава загрявка.

- Следващата ти опонентка тук е левичарката Луцие Шафаржова, полуфиналистка на Уимбълдън, предстои да изпробвате тактиката с баща ти..
- С Луцие играем по турнири от 14-годишни, познаваме се отлично. Когато бяхме малки все аз печелих, сега не толкова (смее се). Много тежък съперник е, винаги ми е било много трудно срещу нея. Скоро не сме се срещали, но й гледах мачове, във форма е. Обикновено тактиката ми я изчиствам на корта, действам на момента. Аз също се чувствам добре и ми се иска в Мадрид да играя супер!

- Днес имаше българска подкрепа в мача, ще дойдат да ви гледат с Григор живеещи сънародници в Испания  и в следващите дни, това дава ли ти тласък?
- Разбира се, усещах помощта им по трибуните, после се снимахме заедно. Не съм сигурна дали да се радвам на факта, че все повече българи ме гледат по турнирите по света, значи че са напуснали България и тази тенденция не е радваща, но всеки има право да търси успеха в живота си. Да, радвам се на българите по трибуните!

- Предполагам, за теб е добре и присъствието на Григор Димитров на този турнир, говорите ли си за тенис, давате ли си съвети?
- За тенис не си говорим. В много добри отношения сме, винаги е радващо да срещаш някой, който преминава през твоята професия и може да споделиш нещо. В интерес на истината не се засичаме често, само в Шлема и най-големите турнири. Не сме супер близки. Дори и в съвместен турнир, програмите са ни доста натоварени, имаме работа и е трудно и да си гледаме мачовете.    

- Възможно е да излезеш срещу Симона Халеп на осминафинал и после и с Мария Шарапова? Приятелки ли сте?
- Е, няма проблем, дано стигна дотам! (смее се). Близки приятелки не сме. С всички колежки сме в добри отношения. Много хаотични програми имаме, всеки си гледа задачите, но винаги в залата ни е хубава приятелска атмосфера. По-близки още от деца сме със Сесил Каратанчева. 

- Пропускаме ли новини около теб?
- Най-хубавото е, че се връщам в добра кондиция! Предстоят турнирите в Рим, Ролан Гарос, после Уимбълдън.

- Искрено ти желая късмет и добра игра!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини