Федерер спечели в Истанбул, титла №85 е факт! (+ СНИМКИ)



03-05-2015 18:50 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Роджър Федерер
е първият шампион на турнира Istanbul Open. На финала на надпреварата швейцарецът се наложи с 6:3, 7:6 (11) над Пабло Куевас в двубой, който продължи малко повече от час и половина. На трибуните на "Гаранти Коза Арена" пък имаше над 7 000 зрители, повечето от които подкрепяха бурно Маестрото. 

По този начин Федерер спечели трета титла за сезона (след Бризбън и Дубай) и общо 85-та в кариерата си. Нещо повече – швейцарецът вече е печелил трофей в 19 различни държави, което е абсолютен рекорд.

"Не знам как да ви благодаря. Вие се отнесохте толкова любезно с мен. През последната седмица се чувствах отлично в Истанбул, надявам се скоро да се върна отново", каза в интервюто на корта щастливият шампион.

Благодарение на успеха Федерер ще си тръгне от Истанбул с 250 точки за ранглистата и чек на стойност €80 000. Финалистът Куевас ще трябва да се задоволи със 150 точки и €42 100 от наградния фонд.

През следващата седмица Федерер ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, където е водач в схемата. Любопитно е да се отбележи, че за Федерер това бе първа титла на червен клей от „Ролан Гарос” 2009! Иначе швейцарецът вдигна и трофея в Мадрид през 2012-та, когато турнирът се провеждаше на експериментален син клей.

Федерер започна двубоя силно и спечели подаването си на 0. Последва продължителен гейм, в който Куевас спаси две точки за пробив, но при третата Федерер бе безкомпромисен – 2:0. До края на сета двамата взимаха сравнително лесно сервис-геймовете си, като до нови точки за пробив не се стигна. Федерер обаче бе свършил своята работа и с ранния пробив си гарантира сета – 6:3 след 33 минути игра.

През втория сет двубоят се развиваше гейм за гейм. Федерер отново бе първият, който успя да направи пробив. Швейцарецът се справи с подаването на съперника си в седмия гейм (пробив на 0), поведе с 4:3, но веднага след това допусна ри-брейк и изравняване на резултата – 4:4.

В следващия гейм Федерер поведе с 40:0 и получи 3 скрити мачбола. Куевас обаче отговори със серия от 5 последователни точки и измъкна подаването си. В последствие се стигна до тайбрек, където драмата бе изключителна. Федерер се наложи с 13:11 точки, реализирайки 5-ия си мачбол.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

ФЕДЕРЕР ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини