Серина Уилямс с бърза победа в Мадрид



03-05-2015 20:05 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Световната номер едно Серина Уилямс започна с категорична победа участието си в турнира в Мадрид, който е от категория "премиер задължителен", но подгласничката й Симона Халеп отпадна.

Тя се справи за 55 минути с друга американка - Мадисън Бренгъл, с 6:0, 6:1. Уилямс затвори първия сет за 21 минути. В маратонски откриващ гейм на втората част полуфиналистката от Щутгарт Бренгъл успя да спечели. Но последва нова серия на Серина от шест поредни гейма.

За 21-ата си победа този сезон американката направи 36 печеливши удари (5 аса) при 18 непредизвикани грешки.

В следващия кръг Уилямс ще играе във вторник отново със сънародничка. Това е Слоан Стивънс, която отстрани Бетани Матек-Сандс с 3:6, 6:1, 6:4. Преди две години Стивънс победи идола си Серина на Australian Open, но в останалите им три двубоя е печелила световната номер едно.

Голямата изненада на деня поднесе Ализе Корне. Чаровната французойка изхвърли от турнира втората в ранглистата Симона Халеп със 7:6(6), 6:3. В първия сет при 5:6 Корне спаси сетбол. В последвалия тайбрек тя спечели накрая след двойна грешка  на финалистката от миналата година Халеп. Във втория Ализе проби за 4:2 и заслужено спечели срещата.

Във втори кръг французойката ще играе срещу Роберта Винчи от Италия.



Финалистката от Уимбълдън Южени Бушар записа шеста поредна загуба. Канадката отстъпи на Барбора Стрицова след 6:0, 3:6, 3:6.

В повторение на финала от Турнира на шампионките в София Андреа Петкович отново се наложи над Флавия Пенета. Този път резултатът беше 6:3, 7:5 в полза на германката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини