Безпощаден Надал продължава да гази на Уимбълдън (видео)



30-06-2010 20:08 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Уимбълдън. Испанецът победи с 3:1 сета Робин Сьодерлинг и вече очаква следващия си съпърник в английската столица, който ще бъде определен от мача между Жо-Вилфред Цонга и Анди Мъри. И днес Рафа показа страхотен тенис, като с малки изключения бе абсолютен господар на корта.

 

Мачът между двамата бе очакван с голям интерес, тъй като само преди няколко седмици те спориха на финала на "Ролан Гарос", където "Краля на клея" бе безпощаден и се наложи с 3:0. Разликата в класите между двамата на "Ол Ингланд Клъб" не бе толкова голяма, но въпреки това Надал взе своето и напълно заслужи мястото си в голямата четворка.

 

Мачът започна повече от шокиращо за световния номер 1. Само след няколко минути престой на корта Сьодерлинг поведе с 5-0 гейма, след което нямаше проблеми да затвори сета. Всичко хубаво за шведа обаче свърши тук. Още в началото на втората част Рафа вдигна нивото и Сьодерлинг започна да изнемогва от постоянните атаки на испанеца. Логично шестият в схемата се пречупи и след 6-3 Надал изравни резултата в мача.

 

Изключително любопитен бе третият сет. Той започна привидно спокойно, като отново след ранен пробив испанецът видимо контролираше събитията на корта. Така сетът вървеше към логичен завършен, но при 4-5 Сьодерлинг повика физиотерапевт. До тук нищо странно. Странното дойде, когато медицинското лице се забави повече от 5 минути, преди да се появи потичвайки на корта.

 

В това време Надал видимо се изнерви, а след подновяването на играта загуби ритъм и вместо да затвори сета допусна пробив, с който върна Сьодерлинг в играта. Така двамата доведоха нещата до тайбрек, където испанецът се наложи със 7-4 точки. Това явно бе и преломният момент в мача. В последната част "Матадора" буквално прегази шведския си съперник и след 6-1 заслужи място в следващата фаза.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини