Григор Димитров стартира във вторник



04-05-2015 18:25 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Първата среща на Григор Димитров на турнира от сериите "Мастърс 1000" в испанската столица ще бъде във вторник. Това стана ясно от публикуваната преди минута официална програма на престижното състезание в Мадрид.

Двубоят на поставения под №10 в схемата Гришо срещу американския левичар Доналд Йънг е в програмата на втория по големина стадион "Аранча Санчес-Викарио". Мачът трябва да започне не преди 14 часа българско време и е втори на този корт след срещата Виктория Азаренка - Айла Томлянович.

Димитров води с 3-1 победи в мачове от АТР Тур срещу Йънг, който е 51-и в света или точно 40 места след първата ни ракета. За последно двамата се срещнаха в Торонто през лятото на 2014 година. Григор се наложи с 4:6, 6:2, 6:3 по пътя към полуфинала на турнира в Канада.

 

Българинът ще излезе още веднъж на корта утре. В мач на двойки Димитров и Юрген Милцер от Австрия ще срещнат французите Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга. Двубоят е последен в програмата на корт №3, където днес игра и Цвети Пиронкова.

 

Във вторник ще видим на корта и приятелката на най-добрия спортист на България Мария Шарапова. Шампионката от миналата година в Мадрид е трета поставена. Рускинята излиза срещу квалификантката от Колумбия Мариана Дуке-Мариньо в двубой от втория кръг. Срещата е втора в програмата на централния корт "Маноло Сантана".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини