Надал за загубата на Федерер: Все някога трябваше да се случи



30-06-2010 21:03 | Николай Драгиев

Рафаел Надал не пропусна да отчете великите постижения на Роджър Федерер, който днес напусна Уимбълдън. В същото време испанецът вече е на полуфинал и го делят само 2 крачки от втора титла в Лондон. Днес Рафа надви с 3:1 сета Робин Сьодерлинг и ще срещне Анди Мъри, който пък се справи с Жо-Вилфред Цонга със същия резултат.

 

"Почнах много лошо, но и Робин игра добре. Удряше мощно, дълбоко и контролираше точките. След това имах проблеми в началото на втората част, спасих точка за пробив и всичко се промени. Чувствам се страхотно. Да бъда на полуфинал е мечта за мен. Това е много важен момент от сезона за мен, особено след като турнирите на клей приключиха. Играя все по-добре с всеки изминал ден," обясни Рафа след двубоя със Сьодерлинг.

 

Той коментира по следния начин загубата на Федерер: "Роджър стори изумителни неща в последните години, мисля те са седем. Един ден обаче просто се случва да загубиш. Бердих е много тежък съперник, с невероятен сервис, мощни удари от основната линия, така че това е нормално. 

 

"Според мен няма изявен фаворит за титлата в момента," допълни още световният номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини