Блестящ Мъри вдъхнови Великобритания, закани се на Надал



30-06-2010 21:35 | Николай Драгиев

Анди Мъри обърна Жо-Вилфред Цонга с 6-7(5) 7-6(5) 6-2 6-2, за да се класира на полуфинал на Уимбълдън. Шотландецът изнеса поредна качествена продукция и сега трябва да преодолее Рафа Надал, ако иска да осигури на Великобритания мечтания финал.

 

От своя страна Цонга бе близо до преднина от 2:0 сета, но леки грешки в тайбрека на втория сет, го лишиха от тази възможност. Оттам нататък Мъри бе безгрешен.

 

"Това бе наистина тежък мач. Първите два сета бяха крайно изравнени, така че стигнахме до тайбрек. Трябваше доста да се защитавам, но мисля че играх добре," обясни Мъри.

 

Така Мъри подхрани надеждите на цялата общественост на Острова, че ще стигне финал за първи път от 1938 г., когато за последно  Бъни Остин стига до тази фаза. През миналия сезон Анди бе спрян от адаша си Родик.

 

Първият сет отиде за Цонга, след като Мъри сбърка от форхенд и даде преднина от 4:2 точки за французина в тайбрек. Оттам нататък той успя да я запази.

 

Вторият сет тръгна с преднина от 3:0 за Мъри, но Цонга направи рибрейк. При 5:5 точки в тайбрека Цонга направи невероятна грешка като не прецени една топка и очаквайки аут бе изненадан, че тя падна на линията. Така Мъри се възползва и затвори в своя полза сета.

 

Оттам нататък Мъри нямаше проблеми и спечели с лекота следващите 2 сета.

 

Самият шотландец бе изненадан от загубата на Федерер, но пък от друга страна "позитивно" настроен преди сблъсъка си с Надал. "Това ще бъде велик мач. Играли сме 4 пъти на Голям Шлем един срещу друг и победите са по 2. Ще гледам да взема превес," обеща Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини