Серина Уилямс спаси 3 мачбола срещу Азаренка



06-05-2015 18:25 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс удължи серията си от поредни победи на 26, но това стана много трудно. Американката надделя над Виктория Азаренка от Беларус със 7:6(5), 3:6, 7:6(1) след 2 часа и 43 минути игра и се класира на четвъртфиналите на тенис турнира в Мадрид, който е от категория "премиер задължителен". Серина отрази 3 последователни мачбола в заключителната част.

В първия сет нямаше пробиви. Стигна се до закономерен тайбрек. В него Вика поведе с 5:1 точки. И когато всички на стадион "Маноло Сантана" решиха, че бившата водачка в ранглистата ще спечели, последва знаменит обрат от страна на Уилямс. Тя спечели следващите шест разигравания, за да измъкне частта.

Във втората след разменени пробиви Азаренка постигна втори брейк за 5:3. След това тя сервираше за сета и го направи на 15.

В решителния сет отоново имаше разменени брейкове в началото. Първо Серина проби за 2:0, но Вика си върна при 2:3. При 5:4 носителката на 19 титли от Големия шлем стигна до мачбол, но съперничката го отрази. В 11-ия гейм Азаренка проби на 15 и вече сервираше за победата. Тя поведе с 40:0, но не успя да реализира нито един мачпойнт и направи три двойни грешки. В крайна сметка Уилямс върна брейка. В последвалия тайбрек блондинката от Минск не оказа практически никаква съпротива и Серина спечели с лекота.

На четвъртфинал водачката в схемата очаква победителката от мача между Ана Иванович и Карла Суарес Наваро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини