Григор пред Tennis24.bg: Играх умно и търпеливо срещу Стан



07-05-2015 18:07 | Станко Димов

Григор Димитров, който става на 24 години след 9 дни, спечели втори 2-часов трилър под обедното слънце на смесения турнир Мутуа Мастърс в мадридската „Каха Махика” (4,185 милиона евро) и то срещу деветия в света Стан Вавринка (30 год. Швейцария). Така при четвъртото си участие в силния турнир на червени кортове (два осминафинала и веднъж квалификации) Гришо записа най-доброто си постижение и излиза срещу четирикратния победител и трети поставен в схемата Рафаел Надал. Григор бе доста уморен, предстоеше му мач осминафинал на двойки 30 минути след победата на сингъл, но бе любезен да говори с кореспондента на Тennis24.bg в Мадрид Златка Замова.   


-Честита победа, ти я заслужи с много добра игра, но и Стан бе на ниво – пресираше те с форхенд, как успя да го надвиеш?
- Игра много по-добър мач отколкото в Монако, на моменти бе невероятно мощен. Много ме учуди. Не очаквах да поддържа високото ниво толкова дълго време. Най-доброто днес бе, че запазих ритъм и нивото си. Трябваше да бъда много търпелив и да чакам момента, в който да стъпя напред и да направя пробива, който дойде в много важен за мен момент. Днес слабото му място бе форхенда, сбърка няколко пъти и ми даде шанс да вляза в корта, да направя добри разигравания и така да взема и победата.

-Много важен момент бе тайбрекът на първия сет, където ти натисна, рискува и спечели.
-Не бих казал, че рискувах, просто играх умно. Първите точки бяха много важни, знаех, че ако ги взема, Стан ще заиграе по-различно, по-рисково и ще ми даде предимство. 

-Вавринка имаше проблеми със сервиса, докато ти, особено след 3:3 в първата част подаваше много стабилно, това също ти помогна...
-През цялото време сервирах добре, може би малко с изключение на втория сет, но и той направи доста добри ретури. Като цяло днес имах добър сервис.

-Имаше ли моменти в мача, когато си казваше „прекалено тежко е, няма да спечеля..”?
-Не мога да имам такива моменти, иначе вече съм загубил мача! Трябва да дадеш всичко от себе си, колкото и да не върви и да си изморен.

-Мисля, че днес ти имаше леки проблеми с бекхенд-слайса си, направи някои грешки..
-Не, днес не го използвах много. Гледах да играя повече бекхенд и да стоя стабилен, защото Стан искаше да атакува всяка топка и то по различен начин. 

-Днес българската публика отново бе многобройна и те подкрепяше много!
-Тя винаги ми помага, днес бе отново на ниво! Благодаря и съм изключително щастлив, щом видя български знамена и привърженици на корта!

- Чака те страхотен четвъртфинал срещу четирикратният шампион тук Рафа Надал.
-Рафа все още играе, дано да спечели. Той винаги е фаворит, проверил съм го (смее се – б.а.). Тренирахме заедно, но мачът е различно нещо. Ще съм фокусиран върху себе си! Срещу когото и да изляза, искам да направя добър мач, да съм концентриран, да се забавлявам и ако всичко върви добре, да победя! 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини