Рафа Надал за Tennis24.bg: Всичко у Григор ме притеснява



07-05-2015 19:37 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Рафа Надал изглеждаше уморен след 72-минутната си победа над италианеца Симоне Болели с 6:2, 6:2, но търпеливо отговори на испански, английски и каталунски на многобройните журналистически въпроси относно моментната си форма и предстоящия четвъртфинал срещу Григор Димитров от 16,30 ч утре на централният корт „Маноло Сантана” в мадридската Каха Махика. 28-годишният испанец подчерта на няколко пъти, че хасковлията е солиден тенисист, един от най-добрите в света.

„Григор вече спечели 3 мача тук, което означава че отново е в добра форма. Идва с победи на високо ниво над Фонини и Вавринка, ще е подготвен да се състезава. Наясно съм, че ми трябва пълноценен мач, ако искам да спечеля. – каза Рафа. – Днес играх коректно, малко по-добре от вчера, нещата са по-позитивни с всеки изминал ден.Доволен съм, искам да си почина, да се подготвя и утре с желание да изляза за четвъртфиналния двубой. Радвам се на всяка победа във всеки един етап на всеки турнир, в който участвам.”

Надал добави, че едно от важните оръжия в турнир като в Мадрид с надморска височина 600 м е сервисът и недопускането на пробив. Той бе любезен да отговори и на въпроса на  Tennis24.bg дали въпреки подкрепата на испанската публика и признатият му и от Димитров фаворитизъм в мача е притеснен от нещо от играта на българина:

„Утре не е финал, но е тест за издържливостта ми срещу съперник от най-високо ниво!
Всичко у него може да ме притесни – завършен тенисист с фантастичен форхенд, добър вариативен бекхенд – скъсява или лифтира, движи се супер по корта. Последните победи му дават предимство. Очаквам да съм подготвен, да се наслаждавам на мача и да направя нужното, за да го спечеля!”

„Димитров е доказан в тура, няколко години се бори за Топ 10, разбирам че както и Кириос има желание за победи, но не е в групата на най-младите Рублев и Кириос.” – добави четвъртият в света и 9-кратен победител в Откритото на Франция, който не иска да обещава 100% защити на титли в предстоящите турнири, а да се опитва да печели мач след мач. - Само работейки ден след ден имам шансове да постигна плановете си. Има 3 седмици до Ролан Гарос, да видим какво ще стане дотогава! Публиката в Мадрид е много специална и винаги ми дава екстра подкрепа, но излизам винаги за победа където и да е!” 

Междувременно Димитров игра още 70 минути и загуби с Юрген Мелцер на двойки с 3:6, 6:7 (7) срещу специалистите Ненад Зимонич и Матковски.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини