Изненадите продължават – Серина с първа загуба за сезона



08-05-2015 15:33 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Изненадващите резултати от полуфиналите при дамите в Мадрид продължават! След като Кузнецова победи изразително в два сета Шарапова, същото стори и Петра Квитова. Чехкинята се наложи с 6:2, 6:3 над водачката в схемата и световна №1 Серина Уилямс в двубой, който продължи малко повече от час.

Квитова изигра перфектен двубой и можеше да приключи срещата и по-изразително (имаше преднина 6:2, 5:1), докато от своя страна Уилямс беше бледо копие на себе си. Американката не сервираше добре, не се движеше добре по корта и напълно заслужено претърпя загуба.

Любопитното е, че това е първо поражение за Уилямс от началото на календарната година, с което слага край на серията й от 27 последователни победи.

Освен това за Уилямс това бе първа загуба от Петра Квитова, както и първа загуба в турнир от категорията „Премиер задължителен” от повече от 3 години насам (Маями 2012).

„Никога до сега не бях побеждавала Серина, така че моментът е много специален за мен. Щастлива съм, че се класирах за финал”, бяха първите думи на Квитова след успеха днес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини