Квитова с втора титла от Мадрид



09-05-2015 19:33 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Четвъртата поставена Петра Квитова спечели за втори път след 2011 година турнира от категория "премиер задължителен" в Мадрид. На финала чехкинята се наложи категорично над Светлана Кузнецова от Русия с 6:1, 6:2 след 66 минути игра. На трибуните на централния корт "Маноло Сантана" беше и президентът на Женската тенис асоциация Стейси Аластър.

Квитова взе подаването си на нула, а във втория гейм поведе с 40:0. Кузнецова се пробуди и успя да спаси подаването си. Но левичарката от Биловец постигна брейк за 3:1 след мощна игра. Серията на шампионката от "Уимбълдън" продължи с нов пробив за 5:1. Веднага след това чехкинята сервираше за сета. Тя поведе с 40:15 и приключи с ас. Частта продължи 28 минути.

Последва пауза, защото рускинята поиска медицинска помощ и я получи в съблекалнята. Светлана се появи със солидна превръзка на лявото бедро.

Петра стартира с пробив и втория сет, след което го затвърди за 2:0 с гейм на нула. Последна нов брейк и серията на Квитова вече стана от осем спечелени гейма. Тя спря на девет поред, когато Кузнецова отрази две точки за пробив, за да вземе подаването си за 1:4. Рускинята трябваше да застане отново на основната линия да сервира за оставане във финала при 1:5. Тя го направи на нула, а след това Светлана поиска да отиде в съблекалнята за лекарска интервенция. Вече Квитова сервираше за купата. Тя поведе с 40:0 и вдигна ръце победоносно при първия мачбол след топка в аут при ретура на съперничката.

"Щастлива съм, че спечелих за втори път тук. След победата над Серина вчера имах самочувствието, че мога да победя. За мен бе фантастична седмица на тези прекрасни кортове. Благодаря на организаторите! Поздравления за треньора на Светлана и разбира се за моя Давид Котиза!”, каза 25-годишната шампионка Петра Квитова.

„Съжалявам, че днес не играх добре, но обещавам догодина да се върна по-силна. Благодаря на моя тим за подкрепата" – каза на испански Кузнецова при награждаването.

За Квитова това е 16-а титла в кариерата, но едва втора, в нейния 21-и финал. За нея тя получава 1000 точки за световната ранглиста и чек за 799 450 евро. За Кузнецова останаха 650 точки и 392 000 евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини