Джокович е готов да защити титлата в Рим



10-05-2015 09:30 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се завръща на корта за турнира в Рим следващата седмица, който е от категория "Мастърс 1000". Миналогодишният шампион очаква в първия си двубой победителя от срещата Николас Алмагро - Лука Вани.

"Искам да поставя добра основа и успешно да се представя в Рим. Когато играеш на такова ниво ти си длъжен не само да си готов психически, но и да чувстваш свежест в краката. Точно това ти помага да побеждаваш съперниците и да издържаш изнурителите мачове на червените кортове. Надявам се моето решение да пропусна турнира в Мадрид да даде положителен резултат за представянето ми в Рим и на играта ми на "Ролан Гарос". Скоро ще разберем дали съм прав", заяви Ноле.

Той разкри, че е провел отлична подготовка в седмиците след титлата в Монте Карло и заедно с неговия екпи е настроен позитивно. Всички очакввт добри резултати в комплекса "Форо Италико".

Джокович за втора поредна година пропуска Мадрид. Някои медии смятат, че сърбинът се чувствал обиден от освиркванията на публиката по време на мача му срещу Григор Димитров през 2013 година и от подкрепата, която получил българинът, който успя да го победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини