Роджър Федерер: Няма да се отказвам, хората ме обичат



01-07-2010 13:00 | Станко Димов

Роджър Федерер успокои милионите си фенове по света заявявайки, че не прави планове в близките няколко години да прекрати кариерата си. Както е известно вчера швейцарецът напусна Уимбълдън на фаза 1/4-финал, след като претърпя загуба от Томаш Бердих (Чехия). Швейцарецът призна след мача, че е имал болки в крака още преди началото на турнира, които не са му позволили да бъде на 100% готов.

 

"След като веднъж си бил велик играч винаги ще има хора, които просто ще чакат момента да паднеш. Това обаче е част от играта", сподели Федерер.

 

"Играта ми достава огромно удоволствие и нямам намерение да се отказвам. Никога преди не съм забавлявал повече на турнирите, отколкото сега, когато с мен са децата ми и Мирка. Обичаме да пътуваме из света.

 

Не е много лесно да се живее така, но по света има милиони страхотни фенове, които ни обичат. Хората искат да ме виждат на корта и аз се забавлявам да обикалям света. Искам да продължа да играя още години.

 

Критиките ще ме преследват навсякъде, сега може би в пъти повече, отколкото преди. Това обаче няма значение. Тенисът ми носи наслада и ще продължа да играя", коментира Федерер, който след няколко дни официално ще сдаде второто място в световната ранглиста.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини