Маги Малеева: Това е невероятен успех



01-07-2010 17:46 | Николай Драгиев

Звездата на българския тенис Магдалена Малеева постави оценка „Отличен 6” на Цветана Пиронкова за участието й на Уимбълдън. 22-годишната пловдивчанка стигна до полуфиналите на турнира от Големия шлем, където отпадна от Вера Звонарьова. Рускинята спечели мача с 3:6, 6:3, 6:2.

 

„Гледах целия мач и още ми е малко тъжно, тъй като Цвети загуби. Това е невероятен успех. Тя трябва страшно много да се радва, че постигна всичко това, но се надявам, след като преглътне загубата, да може да се зарадва на постижението си. Цвети игра много добре в първия сет, беше много спокойна и уверена. Просто има много неща, които имат значение в един такъв мач. Мисля, че във втория сет, тя загуби малко увереност. Това, което ми направи впечатление е, че Цвети сервира много добре”, сподели Маги Малеева от Лондон пред Gong.bg.

 

„Не съм говорила с нея напоследък, не съм имала много преки впечатления от нейната игра. Но тя има голям потенциал и е напреднала със сервиса. Голям борец и силен характер. Това, което ме учуди е, че е много спокойна, както беше и в предишните мачове. С тази игра трябва да бъде сред първите 100. Сега ще бъде интересно, след този успех, как ще продължи напред. Надявам се медиите да не бъдат много жестоки към нея, ако не продължи по същия начин, защото не може да играе полуфинали на всеки турнир.”

 

„Разликата между руския и българския тенис? В тениса има много необясними неща.Например, английската федерация е най-богатата и няма много добри тенисисти, а ние в България, без да имаме тези възможности излизат тенисисти. Не мога да правя сравнение между българския и руския тенис, това е много сложен въпрос”, добави още една от сестрите Малееви.

 

Маги ще участва в демонстративен турнир на звездите по-късно в Лондон заедно с партньорката си на двойка Анабел Крофт. Те ще се изправят срещу Мартина Навратилова и Яна Новотна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини