Роджър Федерер отново преодоля Пабло Куевас



13-05-2015 22:04 | Любомир Тодоров

Вторият поставен в схемата на турнира от "Мастърс 1000" в Рим Роджър Федерер се класира за третия кръг. В повторение на финала от Истанбул швейцарецът отново победи тенисиста от Уругвай Пабло Куевас със 7:6(3), 6:4 след час и 20 минути игра на централния корт на комплекса "Форо Италико".

Двубоят започна равностойно. Първата точка за пробив дойде в седмия гейм и до нея стигна Федерер, но роденият в Аржентина тенисист я отрази и спечели подаването си. При 4:5 Куевас сервираше за оставане в сета и се справи. Представителят на Уругвай трябваше да повтори упражнението при 5:6. Той го направи с гейм на нула и така се стигна до тайбрек.

В него размяната на половите на корта дойде при 4:2 за 17-кратния шампион от Големия шлем. След това Роджър стигна до 6:3 и реализира първия сетбол след като стигна невероятен диагонал на съперника и го завърши, за да приключи частта след 45 минути игра.

Още в началото на втория сет швейцарецът изпусна две точки за пробив. В петия гейм обаче Федерер постигна първия брейк в срещата след смач в мрежата на Куевас, за да поведе с 3:2. След това 33-годишният баща на четири деца затвърди с лекота. При 3:5 южноамериканецът вече подаваше за оставане в двубоя. Той успя, но след това Роджър застана на крайната линия, за да приключи срещата. Той бързо поведе с 40:0 и успя още при първия мачбол с ефектно драйв воле.

На осминафиналите Федерер се изправя срещу двуметровия южноафриканец Кевин Андерсън, който е №15 в схемата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини