България намери своя нов герой



01-07-2010 18:02 | Станко Димов

Браво Цвети! България намери новата си спортна звезда, а българският тенис е по-жив от всякога. Едва ли някой е очаквал, че Цветана Пиронкова ще играе на полуфинал на турнир от Големия шлем, още повече на Уимбълдън!

 

Дори самата Пиронкова не вярваше в това, като си беше резервирала хотел само за срещите до втория кръг. А какво се случи - полуфинал без загубен сет, страхотен тенис и отстраняване на доказани имена като Винъс Уилямс и Марион Бартоли.

 

След тези близо две седмици, в които живеехме като най-силната тенис нация и тръпнехме в очакване на следващия двубой, трябва да изкажем сърдечни благодарности на Цвети, която ни накара да се чувстваме горди.

 

Накара ни да вярваме, че по света все още има спортисти, които прославят името ни и определено са нашият най-добър посланик. Накара ни поне за миг да забравим за злобата, омразата и всички така присъщи за нас балканците черти. Сякаш от нищото дойде едно момиче от Пловдив, което разтърси не само родния, но и световния тенис.

 

На фона на цялостното положение на българския спорт, на липсата на "тревни кортове и академия", както самата Пиронкова отбеляза, нейният полуфинал е абсолютно съпоставим с онова лудо американско лято преди 16 години. Не, нейният полуфинал дори е по-голям успех, защото дойде в "мъртво" за спорта ни време.

 

Благодарим ти Цвети, поклон пред теб и продължавай да вярваш и мечтаеш. Днес България - това си ти!

 

Станко Димов




Коментари
Турнир: Swiss Open Gstaad
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Гщаад, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Atlanta Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Атланта, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: Hamburg European Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хамбург, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €1,855,490

Official Website | Livescore
Други новини