Томаш Бердих нападна Федерер за изказванията му



01-07-2010 18:27 | Николай Драгиев

Томаш Бердих, който вчера сензационно или не изхвърли Роджър Федерер на четвъртфинал на Уимбълдън, изрази учудването си от поведението на Федерер след края на мача. Швейцарецът обясни загубата си с травми в крака и гърба, но изрично не похвали своя опонент. Самият Бердих коментира, че въобще не е забелязал Федерер да е контузен.

 

"Не съм учуден от играта, която показах. Просто се представих на нужното ниво. Допуснах един пробив в началото и Роджър спечели сета. След това обаче всичко си дойде на мястото и обърнах.

 

"Роджър е казал, че има здравословни проблеми? Не знам, може би той си търси оправдание - това е нормално, всеки го прави. Въобще не видях да е контузен. Винаги, когато сме се срещали, и двамата сме били на 100%. Действително е възможно да има някакви проблеми, но трябва да се появили в деня на мача, тъй като не го чух да го казва преди това. Все пак се надявам скоро да се завърне в игра.

 

"Той е казал, че не му е провървяло в мача? Не знам кои моменти има предвид, кой епизод точно. Но може и да разгледаме мача от друга страна. Може да се каже, че не му е вървяло, но може и да се признае, че срещу него е имало по-добър играч.

 

"Считам го за велик играч. Вчера обаче четох пресата и там видях, че той казва, че всичко с него е наред. Нищо не го безпокояло, дори и последната загуба от мен. Все неща в този дух. За първи път го виждам да се отмята така от думите си. Всеки случай сега мога само да се наслаждавам на победата си," разясни Томаш Бердих.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини