Суарес Наваро не даде шанс на Квитова



15-05-2015 19:40 | Любомир Тодоров

Поставената под №10 Карла Суарес Наваро се класира на полуфинал на турнира в Рим, който е от категория "премиер". Испанката се наложи над четвъртата в схемата шампионка от Мадрид Петра Квитова с 6:3, 6:2 за един час и 13 минути игра.

Суарес Наваро записа трети успех срещу Квитова тази година след трисетовите победи в Доха и Дубай и вече води с 4-2 в статистиката.

В първата част тенисистката от Лас Палмас проби в първия и последния гейм, за да си осигури аванса.

В следващата Суарес Наваро дръпна с 4:0. Чешката левичарка върна единия пробив, но в осмия гейм испанката на рави нов брейк, който беше равен на спечелване на срещата.

На полуфинала 26-годишната иберийка очаква втората поставена Симона Халеп, която даде само един гейм на сънародничката си Александра Дюлгеру.

В друг четвъртфинал между квалификантки Дария Гаврилова се наложи над Кристина Макхейл с 6:2, 6:4. Московчанката взе лесно първия сет и във втория поведе с пробив. Тогава американката се активизира, постигна рибрейк и сервираше после за 5:5. В един дълъг гейм Гаврилова успя да спечели, което бе равносилно на място на полуфиналите.

Там живеещата в Мелбърн Дария очаква спечелилата двубоя между Мария Шарапова и Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини