Шарапова си върна на Гаврилова



16-05-2015 20:08 | Любомир Тодоров

Двукратната шампионка от турнира в Рим Мария Шарапова се класира за финала. Третата поставена рускиня победи със 7:5, 6:3 квалификантката Дария Гаврилова за един час и 48 минути игра. Така тя си върна за сензационната загуба от тази съперничка в Маями. В неделя за титлата Маша ще спори с Карла Суарес Наваро.

Още в първия гейм Шарапова поведе с 40:15, но съперничката успя да спаси подавенето си. В следващия пък московчанката Гаврилова имаше брейкпойнт, но не успя да го реализира. Приятелката на Григор Димитров имаше отново два шанса за пробив в четвъртия гейм, но московчанката се измъкна след ретуре в аут на Маша. При 5:6 21-годишната Дария, която до дни ще започне да представя Австралия и в ранглистата на WTA, поиска медицински таймаут. След завръщането й, Шарапова стигна до два сетбола и успя при втория с неочаквана къса топка. Частта продължи 63 минути.

Във втория сет бившата номер едно при жените продължи да играе агресивно и да атакува всяка топка, докато бившата номер едно при девойките се бранеше майсторски. Гаврилова успя да пробие за 2:1, а след това и затвърди. Шарапова се амбицира и върна брейка за 3:3. Тя продължи да играе по шампионски и проби отново за 5:3. След това шампионката от "Ролан Гарос" сервираше за мача и го затвори след ретур в мрежата на съперничата.

Успехът върна рускинята на второто място в световната ранглиста, откъдето измести Симона Халеп. Блондинката от Няган завърши срещата с 27 печеливши удари и 25 непредизвикани грешки. Гаврилова направи 10 уинъра при 24 грешки.

Шарапова води с 3-1 победи срещу испанката Суарес Наваро, но двете никога не са играли на червени кортове. За последно двете се срещнаха през януари тази година в Бризбън, където Мария се наложи с 6:1, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини