Неумолимата Серина Уилямс отново е на финал



01-07-2010 20:22 | Николай Драгиев

Напълно според очакванията и за разлика от Роджър Федерер, световната номер 1 Серина Уилямс потвърди статута си на абсолютен доминатор в женския тенис и стигна финала на Уимбълдън.

 

Американката се справи със 7:6, 6:2 с чехкинята Петра Квитова. Така тя ще се бори за поредната си титла в Лондон с Вера Звонарьова. Досега Уилямс има три титли на свещенната трева.

 

Защитаващата титлата си Серина показа блестящ сервис, който за пореден път бе основното й оръжие по пътя към успеха, който бе изкован за 93 минути.

 

Уилямс допусна пробив и губеше с 2:4 в първия сет, но това бе единственото й колебание в срещата. Тя бързо обърна до 5:4, а в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който по-опитната Уилямс се наложи.

 

Вторият сет бе по-скоро протоколен. В него Серина стигна до пробив в петия гейм и оттам нататък не даде никакъв шанс на съперничката си за 6:2.

 

"Никак не бе лесно. Трябваше доста да се постарая, за да постигна този резултат. Радвам се, че още съм в турнира. Наистина съм благословена да продължавам да играя на това ниво," призна Серина след срещата.

 

Американката коментира и следващата си съперничка - Вера Звонарьова: "Вера е отличен играч. Имали сме някои наистина страхотни мачове с нея и тя е много добра. Имам чувството, че нямам какво да губя, така че това е добре за мен."

 

От своя страна Уилямс има 5 победи срещу само 1 за Звонарьова в общите им сблъсъци.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини