Без промени за Димитров и Пиронкова - ранглисти



18-05-2015 08:17 | Любомир Тодоров

Първите ракети на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазват позициите си в световните ранглисти в седмицата преди началото на "Ролан Гарос".

При мъжете Григор е №11 с 2760 точки. Преди сезона на трева е почти невъзможно 24-годишният хасковлия да се придвижи нагоре или надолу в класацията на АТР. Десетият Марин Чилич има 3325 точки, а №12 Фелисиано Лопес е с 2280. Димитров няма какво да губи в Париж, където отпадна в първи кръг през 2014-а, но може да подобри актива си с едно добро представяне.

Димитър Кутровски отново е втора ракета на България. Той прелетя 28 позиции до рекордното за него 293-о място в ранглистата, благодарение на четвъртфинала на чалънджъра в Сеул. За 27-годишния софиянец това е дебют в Топ 300 на класацията.

Националът Димитър Кузманов също записа лично постижение, като изкачи едно стъпало до №305. Тази седмица Мико участва на чалънджъра в Ескишехир, Турция, където в първия кръг се изправя срещу босненеца Томислав Бъркич.

Най-голям скок обаче направи друг състезател за Купа "Дейвис". Александър Лазов прогресира с 35 позиции до 348-ото място. Това се дължи на 18-те точки от титлата в Галац на 9 май, които сега бяха добавени към актива на левичаря.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР


При жените Цветана Пиронкова е отново 47-а след отпадането си в първия кръг на турнира в Рим. Тази седмица тя почива и се подготвя в родния Пловдив за "Ролан Гарос". В събота Цвети беше на сватбата на сестра й Елисавета.



Втората ни ракета Сесил Каратанчева качи две места до №104. Тя започва утре в Париж участие в квалификациите на втория турнир от Големия шлем, в който беше девическа шампионка през 2004 година.

В челото на класацията след Серина Уилямс има размествания. Втора отново е шампионката от Рим Мария Шарапова, за сметка на Симона Халеп. До рекордното осмо място в света се изкачи финалистката вв Вечния град Карла Суарес Наваро.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини