Шампионът Ноле: Надявам се да спечеля и "Ролан Гарос"



Шампионът Ноле: Надявам се да спечеля и "Ролан Гарос"
Свързани новини
Свързани турнири
Тагове
18-05-2015 09:26 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович спечели за четвърти път турнира в Рим вчера. Това беше 23-ата му титла от сериите "Мастърс 1000" и пети трофея за 2015 година след тези от Откритото първенство на Австралия, Индиън Уелс, Маями и Монте Карло. Ноле е в серия от 37 последователни победи. Ето какво каза след награждаването белградчанина, който на 22 май ще навърши 28.

"Фактът, че бях спечелил толкова много мачове поред, ми даваше увереността, че ще победа и на финала срещу Федерер. Искам да продължа серията, колкото се може по-дълго. Но не изпитвам страх, че един ден тя ще свърши. Питате ме дали мога да повторя представянето си от 2011-а? Не знам, има неща, които са извън моя контрол. Как постигнатото днес би въздействало на бъдещите резултати?", заяви Ноле.

Той сподели, че е много доволен от титлите, които е спечелил през сезона и се надява да увеличи броя им във френската столица.

"Не мисля, че ми трябва специална подготовка или увеличаване на темпото, за да успея на "Ролан Гарос". Бил съм много близо до титлата в Париж преди, играейки на няколко финала. Просто трябва да продължа подготовката си за този турнир, както за всички останали и да се надявам, че това ще ме доведе там, където искам да съм!

Но не мисля, че шампионът се определя единствено от резултатите. За да бъдеш наричан "шампион", трябва да си завършена личност, да имаш силен характер, да си милостив, да имаш ценностна система и да бъдеш скромен. Това е моят холистичен опит за дефиниция на понятието шампион", допълни Джокович.

Той разкри, че ще отиде при семейството си и ще прекара у дома няколко дни, преди да замине за Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини