Спортните журналисти: Ще водим открита война срещу агресията и унижаването на колеги



18-05-2015 18:52 | Станко Димов

Българската асоциация на спортните журналисти излезе с обща позиция след скандалното поведение на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев срещу журналиста от bTV Димитър Тасев в петък.
 
Във вторник предстои неформална среща, на която декларацията ще бъде връчена на бизнесмена и ще се кажат доста неща "очи в очи".
 
В последните дни няколко организации, сдружения и медии дадоха гласност на отношението си към случката, а днес протестиращите журналисти от БНР призоваха Домусчиев да напусне Обществения съвет на радиото.
 
Вижте пълния текст на позицията, публикуваме го без съкращения и без редакторска намеса.
 
Позиция на УС на Българската асоциация на спортните журналисти:
 
"Българската асоциация на спортните журналисти обявява, че ще води открита война срещу агресията и унижаването на колеги, изпълняващи служебните си задължения. Война с всички „оръжия” на свободното слово и активна гражданска позиция от страна на спортните журналисти.
 
БАСЖ осъжда крайно възмутителното поведение на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев към репортера от bTV Димитър Тасев. Личната обида към него и генерална обида за гилдията на спортните журналисти не могат да останат без последствия.
 
Призоваваме колегите към трайно критично отношение, силни коментари и изразяване на категорична нетърпимост към погазените ни права и чест. Призоваваме отношението към всеки, дръзнал да уронва престижа на професията ни, да бъде безкомпромисно спрямо разбиранията на отделните журналисти, но и гарантираме, че ще се стремим към общи действия на гилдията като такава, без да нарушаваме интересите на нашата аудитория.
 
Призоваваме за борба срещу всеки опит за незачитане на гилдията, работата на журналистите и правото им на свободно изразяване на позиция.
 
Позицията на УС на Българската асоциация на спортните журналисти ще бъде връчена и лично на Кирил Домусчиев! Това ще се случи на неформална среща между Българската асоциация на спортните журналисти и собственика на „Лудогорец” в пресклуб „България” на Националния стадион „Васил Левски” утре, 19 май, от 9,30 часа. На нея ще бъдат отправени лично всички критики от гилдията на спортните журналисти към Кирил Домусчиев. Сред задължителните искания ще бъде публично извинение към Димитър Тасев и спортните журналисти."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини