Петте любими песни на Васко Младенов



19-05-2015 19:12 | Любомир Тодоров

Вторият гост в рубриката на Tennis24.bg „Петте любими“ е Васко Младенов. Тенисистът е разнороден талант. Софиянецът завърши висшето си образование в Съединените щати, но след това реши да се върне и да възобнови международната си кариера.

Вася, както го наричат всички, получи шанса да бъде спаринг на самия Новак Джокович на US Open.

Освен отличен тенисист, спечелил редица титли на двойки от турнири на ITF, 25-годишният Младенов е и чудесен музикант.  И то не самодеен! Той има издадени три албума с хип-хоп на руски (майката на Васко е от Украйна), последният от които излезе в края на 2014-а. В момента голям хит е парчето му с тенис тематика ;>„Это Нормально“.

Ето кои са любимите песни на Васко Младенов, чийто музикален вкус е много разнообразен, с коментарите на тенисиста рапър.



1.Deep Purple - Child in time


В тази  песен всичко е на най-високо ниво в продължение на 10 минути. От магическите клавиши на Джон Лорд (вечна му памет!), през уникалния звук на китарата на Ричи Блекмор, до неповторимия вокален спектър на Йън Гилън. Израснал съм с това парче!

2. Sade – Pearls



Изключително нежна, загадъчна и трогваща душата. Дори ме побиват тръпки от самата музика, да не говорим за вокала. Мога да я слушам с часове…



3. Daft Punk feat. Pharrell and Nile Rogers - Get lucky

Единственият мейнстрим хит, който ми харесва до безумие. И като звук, и като изпълнение, и като идея! Изключително жива, мелодична и хармонична песен.

4. Metallica - Nothing Else Matters


Подобно на случая с Deep Purple Sade, някои парчети просто никога не остаряват. Много чувства има в нея, китарното соло е едно от най-любимите ми.

5. Kyle Landry - First Step (Hans Zimmer piano cover)

Това изпълнение е кавър на парче от саундтрака към филма Interstellar. Оргиналът е написан от един от фаворитите ми сред композиторите Hans Zimmer. Кавърът обаче за мен е още по-вдъхновяващ, разнообразен и невероятно красив!

 

Любомир Тодоров

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини