Симона Халеп се цели в титлата от "Ролан Гарос"



Симона Халеп се цели в титлата от "Ролан Гарос"
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-05-2015 09:41 | Любомир Тодоров

Третата в света Симона Халеп изигра първия си финал от Големия шлем на "Ролан Гарос" миналата година, където загуби в три сета от Мария Шарапова. Освен това румънката е девическа шампионка от Париж, затова е логично да бъде поставяне сред фаворитите в турнира, който започва в неделя.

Халеп, която е само на 23 години, си спомни пред официалния сайт на Женската тенис асоциация за емоциите след финала миналия сезон.

"Първо се разплаках и бях неутешима няколко минути. Но след това се усмихнах, защото си казах, че това ми е първи финал в Шлема и трябва да бъда щастлива от това, защото направих всичко на корта. Играх страхотен тенис през онези две седмици", казва днес Симона.

Тази година тя няма титла на червени кортове, но стигна до полуфиналите в Щутгарт и Рим.

"Чувствам се чудесно на клей сега. Винаги съм харесвала тази настилка и съм била уверена на нея. Едни от най-хубавите спомени в моята кариера са свързани с Париж. Играта ми се подобрява от ден на ден. Чувствам се готова за "Ролан Гарос", където искам да стигна до върха", не скри амбициите си тенисистката от Констанца.

Ако успее да вдигне титлата във френската столица, Халеп ще стане втората румънка с подобно постижение след нейната вениджърка Вирджиния Ружици, която направи това през 1978 г. Освен това Симона ще се опита да стане първата тенисистка и изобщо тенисист, роден през 1991 година или след това, който печели турнир от Големия шлем. Засега рекордът се държи от родената през 1990 г. шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини