Чичо Тони: Мъри е готов за титла от Уимбълдън



02-07-2010 12:11 | Станко Димов

Архитектът на машината Рафаел Надал - Тони Надал, засипа със съперлативи следващия съперник на "Матадора" - Анди Мъри. Двамата се изправят днес в полуфинален сблъсък на Уимбълдън, който се очаква с огромен интерес от световната общественост.

 

Във Великобритания пък този мач е като финал, тъй като в другата част на схемата го няма многократния шампион Роджър Федерер. Надал и Мъри се срещнаха на 1/4-финалите на Australian Open, а тогава мач Рафа се отказа зарадо травма в коленaта.

 

"Проблемите на Рафа не са в колената. Проблемът му се казва Анди Мъри - той е готов за титла от Големия шлем. Мъри е един от най-добрите играчи в света, той е един от тези, които имат сили да спечелят Уимбълдън", сподели чичо Тони Надал.

 

"Анди е добре подготвен физически и определено е един от най-талантливите играчи в турнира. Има добър сервис, а освен това разчита на стабилен форхенд и бекхенд. Може да играе от всяка зона на корта. Определно очаквам много труден мач", каза още менторът на световния номер 1.

 

"Рафа е уверен в силите си, но този мач е 50-50. Ключът към успеха ще е да изиграе добре и най-важното - да спечели важните точки. Рафа физически е добре и без проблеми може да остане на корта 5 сета. Той няма нужда да се опитва да направи мача възможно най-кратък".

 

Рафаел Надал и Анди Мъри играха за последно на Уимбълдън през 2008 година. Тогава на фаза 1/4-финал Надал победи местния любимец, въпреки, че повече от 15 000 подкрепяха Мъри.

 

"Публиката няма да е проблем. Рафа е свикнал да печели дори, когато хората не са на негова страна. На "Ролан Гарос" никога не са били за Надал, но той има 5 титли там", припомни още чичо Тони.

 

Мачът между Рафаел Надал и Анди Мъри е днес и започва в минутките след 17:00 часа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини