Ришар Гаске уверява: Не съм гей!



Ришар Гаске уверява: Не съм гей!
Свързани играчи
Тагове
22-05-2015 11:07 | Станко Димов

Ришар Гаске даде интервю за френско списание, в което говори за живота си на и извън корта. Тенисистът увери, че не е хомосексуалист, каквито спекулации се бяха появили преди време заради скандални снимки с неговия треньор. Гаске обаче е на мнение, че въпросните фотографии са били интерпретирани по погрешен начин.

„Хомосексуалността и наркотиците са неща, от които не се интересувам и не споделям”, увери Гаске.

Французинът е набор с Рафаел Надал (и двамата са родени през 1986), като двамата играят заедно на много турнири още като юноши. В последствие обаче кариерите им се развиват по коренно различен начин, като Рафа става един от най-добрите в историята.

„Физически той е много по-силен от мен. Аз не съм толкова силен, никога не съм се концентрирал толкова върху физическата си форма, колкото той. Предпочитах да мисля повече за тактика, отколкото да прекарвам часове във фитнеса. Понякога ми липсва самочувствие на корта. Когато видиш играчи като Федерер и Джокович ясно виждаш колко уверени са те. А това е от основно значение, ако искаш да бъдеш сред най-добрите в света”.

Запитан кои са най-интересните съперничества в тениса, Гаске побърза да спомене това между Надал и Федерер. Той обаче е категоричен, че се отегчава, когато гледа дуел между Джокович и Мъри.

„Когато Ноле и Анди са на корта знаеш, че ще гледаш едни и същи удари през цялото време. Наляво и после надясно, напред и после назад. Няма сблъсък на стилове, няма никакво творчество”, категоричен е французинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини