Излизаме с най-доброто за Фед Къп



11-01-2010 14:34 | Станко Димов

Съставът на България за турнира в първа Евро-африканска група на Фед Къп се появи на официалния сайт на проявата в Крус Кебрада, Португалия. Капитанката Дора Рангелова е повикала първите три по сила Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова. Четвърта ракета е Биляна Павлова, която на 20 януари навършва 32 г.

За №855 на сингъл в света Павлова това ще бъде дебют. На сайта тя фигурира и с фамилията на съпруга си – Димитрова. Биляна е опитен играч на двойки (408-а в ранглистата) и това е причината да бъде извикана. Всъщност Рангелова я призова и миналата година за турнира в Талин, но се оказа, че софиянката няма български паспорт, а само германски.

Като първа резерва е повикана европейската шампионка при 14-годишните Виктория Томова, твърди в. "24 часа". Шансовете обаче Вики да дебютира за Фед Къп са малки, защото тя планира да участва в турнири за 18-годишни в Южна Америка следващия месец. Почти сигурно обаче Томова ще участва на лагера на националките по-късно този месец. От състава в сравнение с 2009 година са отпаднали Далия Зафирова и Мартина Гледачева.

Състезанието в Крус Кебрада започва на 1 февруари, а жребият се тегли ден по-късно. Двубоите ще се играят на хард в зала. Две тенисистки от Топ 10 на световната ранглиста са заявили участие в него. Това са четвъртата Каролине Вожняцки за Дания и седмата Виктория Азаренка за Беларус.

Участват общо 16 отбора, които ще бъдат разделени на четири групи. Победителите играят двубои за класиране на плейофи за Световна група ІІ, последните в класирането определят двата изпадащи тима. Нашите евентуални съперници са: Австрия (Бамер и Майер), Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия (с Мартич), Дания, Великобритания (с Балтача и O’Брайън), Унгария, Израел (с Пеер), Латвия, Холандия (с Рус), Португалия, Румъния (с Кърстя, Дюлгеру и Олару), Словения (с Херцог), Швейцария (с Шнидер) и Швеция.

 

Любомир Тодоров, Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини