Каратанчева влезе с лекота в основната схема



22-05-2015 13:59 | Любомир Тодоров

Третата поставена в квалификациите Сесил Каратанчева записа победа и в решителния финален кръг на квалификациите за "Ролан Гарос" и така се класира за основната схема.

Втората ни ракета прегази бившата №26 в света Тамира Пашек от Австрия с 6:1, 6:3. за малко повече от един час  и 15 минути игра и постигна трети успех в Париж.

Каратанчева започна устремно двубоя и набързо поведе с 3:0 гейма. След това австрийката спечели подаването си. Но до края на сета тя не успя да вземе точка! Сесил взе оставащите три гейма на нула!

Във втората част девическата шампионка от "Ролан Гарос" през 2004 г. също започна с пробив, но Пашек го върна за 1:1. Това не намали ентусиазма на Сесил и тя тутакси постигна нов брейк, а след това и още един за 4:1. При 5:2 тя вече сервираше за спечелване на срещата. Тя стигна на два пъти до мачбол, но австрийката се спаси и на свой ред се добра до връщане на единия пробив. Всичко приключи още в следващия гейм. Българката стигна до още четири мачбола и при последния триумфира.

Така Каратанчева си осигури 40 точки за световната ранглиста, което почти сигурно ще я върне в Топ 100 след турнира от Големия шлем.

 

"Мачът беше много труден за мен, защото играх с температура. Физически се чувствах много зле, но реших, че няма да се дам лесно. Доволна съм, че успях", коментира пред Tennis24.bg Сесил.

 

По-късно днес 25-годишната софиянка ще разбере опонентката си в първи кръг в Париж.  Възможните й съпернички са Серина Уилямс, Анна-Лена Фридзам (Германия), Дениза Алертова (Чехия), Кристина Макхейл (САЩ), Йелена Янкович (Сърбия), Ана Конюх (Хърватия), Зарина Диас (Казахстан), Фиона Феро (Франция), Виржини Разано (Франция), Магдалена Рибарикова (Словакия), Аника Бек (Германия) или Гарбине Мугуруса (Испания),

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини