Симона Халеп пречупи Евгения Родина на старта



24-05-2015 13:41 | Любомир Тодоров

Третата поставена на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" Симона Халеп започна с победа участието си в Париж тази година.

Финалистката от 2014 година спечели срещу рускинята Евгения Родина със 7:5, 6:4 на централния корт "Филип Шатрие".

Румънката не показа много от капацитета си. Тя започна устремно срещата и поведе 4:1 с два пробива. Родина, която е 91-а в ранглистата, заигра много силно и успя да изравни при 5:5.

 

Последва обаче нов пробив от страна на 23-годишната тенисистка от Констанца, след което тя успя да вземе подаването си, за да затвори сета.

Симона започна с пробив и втория сет, но рускинята успя да го върне. Последва нов брейк за румънката и при 5:4 тя сервираше за място във втория сет. Девическата шампионка от "Ролан Гарос" стигна до мачбол и го реализира с втория си ас.

Във втория кръг Халеп очаква ветеранката Миряна Лучич-Барони (Хърватия), която отстрани с 6:3, 3:6, 6:3 Лорин Дейвис (Съединане щати).

С успех започна и деветата в схемата в Париж Екатерина Макарова. Руската левичарка се справи с американката Луиза Чирико с 6:4, 6:2. Следващата съперничка на Макарова ще бъде бразилката Телиана Перейра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини