ВИДЕО: Надал спечели "финала преди финала" на Уимбълдън



02-07-2010 20:22 | Станко Димов

Рафаел Надал - Томаш Бердих е финалът на тазгодишното издание на Уимбълдън. Във втория полуфинал от турнира, испанецът победи с 3:0 сета местната надежда Анди Мъри за малко повече от 2 часа игра. Така Великобритания отново няма да има финалист. За последно това се е случвало в 30-те години на 20 век.

 

Двамата предложиха изумителен тенис, но както в повечето случаи се получава, Надал спечели важните точки и уби надеждата на Великобритания за титла от "Ол Ингланд Клъб". В крайна сметка Рафа затвори мача с 6-4, 7-6 (6), 6-4 и е само на победа от втора титла от свещената английска трева.

 

Пред погледа на футболната мегазвезда Дейвид Бекъм, Анди Мъри започна изключително силно мача. Подкрепян от повече от 15 000 зрители, шотландецът показа, че е готов да пребори световния номер 1. За негово съжаление обаче, Надал някакси успя да пробие подаването му и това бе напълно достатъчно да поведе в резултата.

 

През втората част започна и голямото шоу на централния корт. Мъри и Надал на практика показаха на света, че играят финал преди финала. Двамата оправдаха очакванията за уникален мач и редяха убийствени удари от двете страни на корта. Сетът трябваше да се реши чрез допълнителен 13-ти гейм, в който Надал се наложи с 8-6 точки. Мъри обаче сериозно може да съжалява, защото изпусна сетбол.

 

Последният трети сет изобщо не вещаеше подобен финал. Мъри започна с пробив и набързо поведе с 2:0 в резултата. Така бритранецът се държеше до 4:3, когато Надал просто смени предавката и не му остави шанс.

 

В крайна сметка 6-4, 7-6, 6-4 и Надал е на финал на Уимбълдън за четвърти път в кариерата си.

 

Бердих и Надал са играли 10 пъти досега. В тях Надал има 7 успеха. За последно двамата играха в Индиън Уелс, където испанецът спечели с 6:4, 7:6.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини