Джокович преодоля контузия и продължава напред



28-05-2015 19:09 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за трети кръг на „Ролан Гарос”. Световният №1, който е тотален фаворит на букмейкъри и специалисти за трофея този сезон, се наложи с 3:0 сета над ветерана от Люксембург Жил Мюлер, в отделните части 6:1, 6:4, 6:4.

Срещата продължи по-малко от два часа, но предложи сериозно предизвикателство пред сърбина, който в началото на третия сет изправи на нокти милионите си привърженици по целия свят. Причината – контузия в крака, заради която Джокович поиска медицински таймаут. Все пак след намесата на медицинско лице Ноле се завърна на корта и довърши започнатото.

В щаба на сърбина днес имаше и по-специален гост – футболната звезда на ПСЖ Златан Ибрахимович. Шведът и Ноле са близки приятели, а след последната точка Джокович отиде да поздрави първо именно голмайстора на френския футболен шампион.

В трети кръг Новак Джокович ще се изправи срещу австралиеца Танаси Кокинакис, който по-рано през деня осъществи „пълен ремонт” в двубоя със сънародника си Бърнард Томич и се поздрави с успех с 3:2 сета.

За Новак Джокович днешната победа бе 24-та поред. „Ролан Гарос” пък продължава да бъде единственият турнир от Големия шлем, който липсва във витрината на световния №1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини